Vanhat päivitykset
Tieto julkistettiin 20.5.2012 Kirsikankukkaconin päättäjäisissä!

Vielä ehdit osallistua Takahashin tämänvuotiseen kimppalahjaan!
Tavaroiden oltava kimppalahjavastaavalla viimeistään 9.7.!

http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=29&t=1673


Haluatko päästä fanitapaamiseen Yoshihiro Takahashin kanssa?

Nyt on sinulla siihen mahdollisuus!

Tapaaminen järjestetään n. 20 hengelle Animecon IX aikana. Tapaamisen aikana voitte kysellä herra Takahashilta hänen töihinsä tai hänen mangakan uraan liittyviä kysymyksiä. Tai vaihtoehtoisesti voitte vain nauttia tunnelmasta ja herra Takahashin läsnäolosta. Tapaamisessa on paikalla tulkki.

Tapaamiseen osallistujat valitsemme Hopeanuoli/Ginga aiheisella kilpailulla. Kilpailuun voi osallistua millä Hopeanuoli/Ginga aiheisella työllä tahansa. Työ voi siis olla piirros/fanart, pehmolelu, veistos, tarina, video tai vaikka nettisivu. Päästä luovuutesi ja kekseliäisyytesi siis valloilleen! Työn tulee olla lähetettävissä sähköpostin kautta esim kuvien muodossa. Skannaathan siis piirroksesi tai kuvaat pehmosi mahdollisimman hyvistä kuvakulmista riittävässä valaistuksessa.

Työt tulee lähettää osoitteeseen hopeanuolikilpailu@gmail.com 10.7. mennessä. Ilmoitamme kaikille valituille henkilökohtaisesti sähköpostilla 12.7. mennessä. Viimevuoden Traconin fanitapaamiseen osallistuneilta joudumme valitettavasti eväämään kilpailuun osallistumisen. Muuten kilpailu on avoin kaikille!Sangatsu mangan sivuilta löytyy Takahashin Animeconin ulkopuolinen aikataulu:

Yoshihiro Takahashin vierailu

Kuten moni jo on kuullut, Hopeanuolen ja Weedin tekijä Yoshihiro Takahashi tulee Suomeen - jo toista kertaa! Viimeksi hän vieraili syksyllä 2011 Helsingissä sekä Tampereella Traconissa. Tällä kertaa pääkohde on Animecon IX Kuopiossa 14.-15.7. Myös Takahashin kutsumisesta kantaa vastuun Animeconin ahkera järjestäjäkunta. Con-vierailun oheen Tammi järjestää kirjakauppavierailuja Helsingissä ja Oulussa sekä pienen fanitapaamisen Helsingissä. Lisäksi Punainen jättiläinen julkaisee heinäkuun puolivälissä Riki-pokkarin, joka kertoo Hopeanuolen isän tarinan. Sitä on saatavilla ensiksi Akateemisista kirjakaupoista vierailujen yhteydessä, sitten heti perään Animeconista ja lehtipisteistä.

Takahashi-sensein vierailuohjelma (pienet muutokset mahdollisia):

12.7. klo 16-17.30 Helsingin keskustan Akateeminen kirjakauppa; lyhyt haastattelu, nimikirjoitusten jakoa

klo 18-19 fanitapaaminen Tammen toimitiloissa, Korkeavuorenkatu 37 (vain ilmoittautuneille)

13.7. 13.30-15.00 Oulun akateeminen kirjakauppa; lyhyt haastattelu ja nimikirjoitusten jakoa

14.-15.7. Kuopion musiikkikeskus, Animecon; haastatteluja, nimmareita, yhteiskuvia, Hopeanuoli-musikaali... tarkemmin Animeconin kotisivuilta.

17.7. Klo 11 Helsinki, Kampin Suomalainen kirjakauppa; lyhyt haastattelu, nimikirjoitusten jakoa

Fanitapaamiseen 12.7. Tammen toimitiloissa voi ilmoittautua osoitteeseen postiaÄTsangatsumanga.fi. Tilaa on rajoitetusti. Mikäli ilmoittautujia on enemmän kuin paikkoja, etusijan saavat ensin ilmoittautuneet sekä ne jotka eivät ole olleet viime vuoden Traconin tai ole tämän vuoden Animeconin fanitapaamisessa. Huom: tilaisuudessa ei jaeta nimikirjoituksia. Valokuvata saa, mutta yhteiskuvia emme lupaa. Emme myöskään ehdi antaa kaikille läsnäoleville suunvuoroa, joten jos haluat esittää jonkin kysymyksen, lähetä se ilmoittautumisen mukana. Valikoimme sopivan kysymyspatteriston ennen tilaisuutta! Ja vielä: mikäli olet ilmoittautunut etkä pääse, muistathat ilmoittaa mahdollisimman pian.28.01.2012
- Uusimmassa Anime-lehdessä oli Weed-mangan arvostelu. Lehden tilaajat voivat lukea arvostelun myös Anime-lehden kotisivuilta ja antaa oman arvosanansa mangalle.

08.01.2012
- Tracon VI:n Takahashi-haastattelu on julkaistu:

http://2011.tracon.fi/blog/video-yoshihiro-takahashin-haastattelu/14.12.2011
8DJamppa onnistui nauhoittamaan televisiosta R-kioskin Weed-manga- ja -DVD-mainoksen! Olkaapa hyvät~
10.12.2011
- R-kioskeilta saa 29.12.2011 saakka Weed-DVD:n ja mangapokkarin yhteishintaan 9,90 €.- Anime-lehdessä on 17.1.2012 saakka kilpailu, jossa voi voittaa Weed-mangan osat 1 ja 2 vastaamalla oikein Great Teacher Onizuka -aiheiseen kysymykseen. Osallistuminen tapahtuu lehden nettisivuilla. Seuraavassa numerossa tulee olemaan juttua Weedistä. Lehti ilmestyy 27.1.2012.- Tokio.fi on julkaissut kymmenen ensimmäisen Weed-mangan kannet:

© Tokio.fi


11.11.2011
- Antti-sedän mukaan Weed-mangan ensimmäistä osaa on ennakkomyynnissä Mangalauantaina 3.12.2011 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa.


04.11.2011
- Kustantajalta (Antti Valkama) kuuluu tällainen viesti Kaksoissolan foorumilla:

En vielä lupaa mitään tarkempaa, mutta kerron miltä tilanne vaikuttaa kustantajan näkökulmasta:

Hopeanuoli on ollut menestys ja niin myös Meteor Gin. Näyttää siltä, että yhden tai parin pokkarin mittaisille "lisäosillekin" olisi tilausta. Ja jos on ostajia niin totta kai tahdomme rahast- ei kun siis levittää Ginga-kulttuuria Suomeen yhä monimuotoisemmin. Eli jos ei isoja ongelmia tule japanilaisten kustantajien kanssa, julkaisemme kyllä edellä mainittuja tai niiden kaltaisia teoksia. Kunhan Weed ensin on saatu käyntiin kunnolla ja havaittu että sitä menee kaupaksi.

Ensialkuun katsomme, miten Weed menestyy. Jos se myy hyvin, julkaisemme todennäköisesti myös noita lyhyitä "sivutarinoita" silloin tällöin. Mutta katsotaan nyt...

Joten reippaasti vaan Weediä ostelemaan heti kun se tulee kauppoihin! :)


02.11.2011 - Hopeanuoli-mangan 18., eli viimeinen osa, on ilmestynyt.


01.11.2011

- Urumi tarjoaa nyt kaikkiin tilauksiin kaupanpäällisiksi 20-sivuisen näytteen suomennetusta Weed-mangasta. Näytteitä saa myös Kuopion liikkeeltä.

31.10.2011

- Hopeiset Sivut järjestää Hopeanuoli-aiheisen sarjakuvakilpailun. Osallistumisaikaa on 1. joulukuuta 2011 saakka. Tarkemmat tiedot sivustolla.

20.10.2011

- Uusimmassa Japan Popissa oli myös paljon Gingaa:

06.10.2011

- Meteor Ginin uusintapainos on ilmestynyt.


23.09.2011

- Uusimmassa Anime-lehdessä on runsaasti Gingaa: - YouTubesta löytyy paljon videoita Takahashin Suomen-vierailuun ja Traconin Ginga-ohjelmaan liittyen: - Anikin kuva-arkistosta löytyy kuvia Takahashiin ja Traconin Ginga-ohjelmistoon liittyen: - Löytyipä vielä yksi blogipostauskin:

20.09.2011

- Meteor Ginistä otetaan uusintapainos, koska ensimmäinen painos myytiin loppuun kahdessa viikossa, mikä yllätti kaikki. Uusintapainokseen korjataan myös ensimmäisestä painoksesta löytyneet virheet. Uuden painoksen ilmestymispäivää ei vielä tiedetä.

04.09.2011

Ginga Densetsu Weed -mangasarjakuvaa aletaan julkaista suomeksi joulukuusta 2011 alkaen!

- Joulukuussa 2011 julkaistaan sarjan kaksi ensimmäistä osaa, minkä jälkeen julkaisutahti tulee olemaan pokkari/kuukausi. Sopimus on aluksi ensimmäiseen 30 osaan. Alkuperäiskansien valokuvataustoja ei käytetä, vaan taustat muutetaan yksivärisiksi. Alustava ilmestymispäivä on 7.12.2011.

Verkkoartikkeleita:
- Ilta-Sanomien artikkeli + Nelosen video
- Nelosen artikkeli + video (Uusi linkki)
- YleX:n artikkeli
- Lumonetin artikkeli

Anime-lehden artikkeleita:
- Yoshihiro Takahashi omisti mangatarinan Suomelle
- Hopeanuolen tekijä tavattavissa Helsingissä
- Hopeanuolen 1. pokkarista erikoispainos
- Weed Punaiselta jättiläiseltä
- Hopeanuoli (manga) - arvostelu

Aiempia verkkoartikkeleita:
- Hopeanuoli-mangan tekijän Yoshihiro Takahashin luento perjantaina 2.9.2011
- Takahashi tavattavissa!
- Hopeanuoli-sarjakuvan tekijän Yoshihiro Takahashin luento
- Hopeanuoli-mangan piirtäjä Yoshihiro Takahashi tulee Suomeen


19.08.2011

Kysymys
Jäikö foorumeille jotain, jonka haluaisit hakea talteen?

Jäi.
Ei jäänyt.

Takahashin vierailu lähestyy oli ja meni.

Takahashi vierailee aluksi Helsingissä kahdessa eri kirjakaupassa ja Heltechillä.:

- Liikkeen osoite on Keskuskatu 1, Pohjoisesplanadi 39, ja liikkeen puhelinnumero on 09-121 41.
- Liikkeen pohjapiirustus, liikkeen sijainti kartalla ja Google Maps -näkymä.
kello 11–13, Heltechin Käpylän koulutusyksikkö, AV-viestinnän auditorio.
Osoite: Muotoilijankatu 3, Arabianranta, Helsinki.
Tarkempaa tietoa mm. Kvaak.fi:stä. Kyseessä on LUENTO. (Kyseessä oli ennakkotiedoista poiketen haastattelu.)
kello 16.30–18.00, Suomalainen kirjakauppa (Kamppi)
- Liikkeen osoite on Urho Kekkosen Katu 1, ja liikkeen puhelinnumero on 010 405 4460.
- Liikkeen oma sivu, jolta näkyy myös sijainti kartalla. Kirjakauppa sijaitsee Kampin keskuksen kauppakeskuksessa, jonka yhteydessä on myös linja-autoasema ja metroasema.

Sen jälkeen on vuorossa Tracon-tapahtuma Tampereella, Tampere-talossa. Tapahtuman ohjelma-aikataulun tarkempine ohjelmakuvauksineen näet tästä.

klo 11–12: Avajaiset (Iso sali)
klo 13–14: Takahashin haastattelu (Iso sali)
klo 14.15–15.15: Takahashin signeeraustilaisuus 1. (Opus 1)
HUOM! Paikkoja vain 100, hae (ilmainen) lippusi toisen kerroksen käytävällä sijaitsevalta pöydältä (alk. klo 11)!! (1 lippu/jonottaja)
klo 16.45–17.15: Takahashin fanivalokuvaus (Kuvauspiste)
Kuvat otetaan n. 10 henkilön ryhmissä. Liput (100 kpl) valokuvaustilaisuuteen jaetaan lauantaina alkaen klo 12 toisen kerroksen käytävällä sijaitsevasta lippupisteestä. (1 lippu/jonottaja)
klo 17–19: Hopeanuoli!musikaali (Pieni sali)
klo 12–12.45: Takahashin fanitapaaminen. (Opus 1)
Osallistujat valitaan ennakkoon tällä kilpailulla. Osallistumisaika päättyy 21.8.
klo 12.45–13.45: Takahashin signeeraustilaisuus 2. (Opus 1)
HUOM! Paikkoja vain 100, hae (ilmainen) lippusi toisen kerroksen käytävällä sijaitsevalta pöydältä (alk. klo 11)!! (1 lippu/jonottaja)
klo 15–16: Hopeanuoli ja Suomi (Studio)
klo 16–17: Hopeanuoli on p*rseestä (Studio)
klo 17–18: Päättäjäiset (Iso sali)

Kirjajulkistuksia