Volume 2

Hook syöksyy rinnettä alas muiden koirien kanssa, aikeissa kostaa Bluelle, mutta salaman nopeasti Blue viiltää Hookin kaulan auki ja pakenee ylös rinnettä, kadoten näkyvistä. Myös Ned ja Bell lähtevät juoksemaan Bluen perään, mutta muut koirat ottavat nämä kiinni ja Hook rankaisee Nediä, repäisemällä tämän oikean korvan irti. Koska Ned ja Bell vannovat tehneensä vain mitä Blue käski, heidät päästetään menemään ja koirat lähtevät Bluen perään. Pian he saavatkin huomata Bluen päässeen korkean verkkoaidan toiselle puolelle, eikä lähistöllä kuitenkaan näy mitään aukkoa, mistä voisi kulkea. Joten koirien matka päättyy tähän ja Blue puolestaan vannoo kostavansa jokaiselle mukana olleelle koiralle. Blue ryntää pois koirien luota, eikä huomaa autoa joka lähestyy tietä pitkin, kunnes on liian myöhäistä. Kuulluu vain jarrujen vinkuminen kun auto jarruttaa. Weed tekee suuren loikan korkean aidan yli yrittäen ehtiä pelastamaan Bluen, mutta koira makaa jo takatassut murskaantuneen tiellä. Auton kuljettajat toteavat kyseessä olevan vain kulkukoiran ja jatkavat matkaansa. Silloin jo seuraava auto tööttää ja jarruttaa. Muut koirat huutavat ettei Blue ole pelastamisen arvoinen, mutta Weed ei välitä tästä. Samalla Blue nappaa Weedistä kiinni ja auto syöksyy heidän ylitseen. Jäljellä on vain verinen läikkä. Muiden koirien onneksi Blue kuitenkin pelasti Weedin ja uhrasi oman henkensä tämän takia, sillä kukaan ei ole koskaan osoittanut rakkautta Blueta kohtaan, ja tämän ensimmäisen kerran ansiosta oli Blue valmis luopumaan hengestään. Weed palaa muiden koirien luokse ja kaikki toteavat kuinka jalo ja rohkea koira Weed on. Hook myös tarjoaa apuaan mikäli Weed sitä joskus tarvitsee. Lenny ja Mel lähtevät GB:n ja Weedin mukaan, matkaten puoliväliin Ohua heidän kanssaan.

*Ohu vuorilla:
Daisuki keskustelee vanhempiensa kanssa kuinka vuorilta kaivetaan kultaa ja monet koirat saivat surmansa ihmisten aiheuttamassa maanvyöryssä. Ginin joukut hyökkäilevät ihmisten kimppuun ja Hidetoshi on päättänyt ampua Johnin, kunhan vain löytää tämän.

Weed ja GB saapuvat vihdoin Ohuun ja suunnistavat vuorille. Siellä he huomaavat joutuneensa seuratuiksi ja yrittävät paeta.

Daisuki on päättänyt ettei anna ihmisten tappaa sankarikoiria enää yhtään enempää ja ajaa kaupungin talolle, jossa tapaa Hidetoshin. Muutama muu mies mittailee kahta koiraa jotka Hidetoshi on ampunut, ja he toteavat ettei kumpikaan niistä ole John. Hidetoshi kertoo Daisukille että John on hyökännyt kahden miehen kimppuun ja vahingoittanut heitä pahasti, joten Johnin tappaminen tuntuu keinolta hyvittää tämä. Hidetoshi näyttää myös kuvia johtajakoirista, jotka hän aikoo kaataa. Kuvissa ovat mm. Punasilmä, John ja Ken.

GB ja Weed jatkavat pakenemista koirilta, ja piiloutuvat, mutta suurikokoinen johtokoira, Ken kuitenkin löytää heidät ja hieman kurittaa heitä, uskoen että he kuuluvat toiseen koiralaumaan. Weed kuitenkin onnistuu kaatamaan Kenin ja kaikki ovat ymmällään. Ken nappaa Weedistä kiinni ja roikottaa tätä hännästä, niin ettei pieni Weed yllä maahan. Samalla tumma hahmo syöksyy puidenlatvoista ja nappaa Weedin. Weed ja koira kierivät jyrkkää rinnettä alas ja tippuvat jokeen, GB:n ja Kenin lauman sännäten perään. Alhaalla joen luona, mystinen koira paljastuu Kai koiraksi ja se kertoo Weedille huomanneensa tämän tiikerinraitaisen turkin, olettaen että kohtalo on tuonut heidät yhteen ja ehdottaa että he kaksi voisivat olla ystäviä. Kagetora sanoo Weedille vievänsä tämän oikeaan Ohu Utopiaan ja Weed lähtee tämän mukaan.

Aluksi Weed aikoo kääntyä takaisin etsimään ystäväänsä, GB:tä...mutta Kagetora saa ylipuhuttua tämän ja niinpä he suuntaavat Kagetoran joukkojen luokse. Koirat saapuvat vihdoin kalliolle jossa Kagetoran ystävät odottavat ja Kagetoran kertoo näille miten Weed heitti Kenin maahan. Silloin astuu esiin collie, Wilson, joka kertoo Weedille tämän näyttävän aivan isältään pienenä.

Sillä aikaa GB ja Kenin lauma etsivät Weediä, mutta kuitenkaan tätä löytämättä ja niinpä Ken ehdottaa GB:tä menemään kotiin ja unohtamaan pennun, ellei sitten halua taistella heidän puolellaan. Se ei GB:tä miellytä ja hän kertoo Kenille Weedin olevan Ginin (hopeanuolen) poika. Koirat järkyttyvät kuullessaan tämän. He eivät voi uskoa sen olevan totta, sillä eivät koskaan ole kuulleet että Ginillä olisi ollut poikaa tai vaimoa. Ja kaiken lisäksi tästä ei voida ottaa selvää sillä ei ole luvallista astua jalallaan Kiba-Jyouun, jossa johtajat asuvat.

Daisuki ja hänen isänsä kuuntelevat kuinka televisiossa kerrotaan kolmesta kadonneesta miehestä vuorilla. Daisukin mielestä koirat yritetään lavastaa syyllisiksi tähän ja sanoo ettei Gin ikinä antaisi laumansa tehdä sellaista. Hänen isänsä kuitenkin huomauttaa että on kulunut jo yli 15 vuotta ja koirat yleensä elävät vain sen ikäisiksi...ja villikoirat sitäkin vähemmän. Daisuki tajuaa yhtäkkiä että Gin saattaisi olla jo kuollut.

Kolme moottoripyöräilijää kaahaavat tietä pitkin, kun joutuvat äkillisesti pysähtymään tielle sijoitetun kyltin vuoksi. Kyltissä sanotaan ettei millään ajoneuvoilla ole lupaa ajaa läpi. Mottoripyöräilijät eivät kuitenkaan välitä kyltistä, vaan jatkavat matkaansa vuorille. Heidõn ajaessa yhä ylöspäin vuoritietä, ilemestyy nopeasti jokin suuri, tumma varjo yhden motoristin viereen ja tarttuu tähän hampaillaan.

Kagetora selittää Weedille kuinka Ohusta muuttui helvetti Futago solan sodan takia. Wilson epäilee että joku on kaiken takana ja kertoo johtajienkin olevan täysin tietämättömiä asiasta. Kagetora jatkaa ja sanoo aikovansa syrjäyttää alueensa muut laumat, jotta voisi rakentaa todellisen Utopian. Weed ihmettelee ja kysyy ovatko koirat nähneet johtajaa. Kagetoran epäilee tämän olevan Gajyossa, vaikkei olekaan nähnyt pitkään aikaan. Weed alkaa tärisemään, tajutessaan voivansa vihdoin tavata isänsä. Muut koirat kertovat nähneensä tämän joskus kävelevän Omori tunnelin päällä, muiden keskuksen johtokoirien kanssa. Silloin Weed ryntää juoksuun ja huuta Kagetoralle olevansa pahoillaan ja lähtevänsä etsimään isäänsä. Kagetora kummastuu ja huutaa Weedin perään, missä tämän isä on. Weed hyppää alas korkealta kalliolta huutaen; "Omori tunnelissa!" ja katoaa, jättäen jälkeensä lauman järkyttyneitä koiria.

Tällä välin kaksi moottoripyöräilijää ovat huomanneet ystävänsä kadonneen ja kääntyvät etsimään häntä. He löytävät vain moottoripyörän jäännökset ja näkevät vilaukselta kuinka suuri hahmo raahaa mukanaan jotain metsään.

Weed ajaa takaa kolmea koiraa. Koirat ovat liian peloissaan pysähtyäkseen, joten salaman nopeasti Weed syöksyy niiden eteen ja tukkii tien. Silloin koirat huomaavat tämän olevan vain pentu ja tuntevat itsensä todella typeriksi. Weed kysyy koirilta tietä Omori tunneliin ja koirat kertovat tälle tunnelin sijaitsevat aivan Futago solan vieressä ja vain johtokoirien olevan sallittuja astumaan tuolle alueelle. Koirat sanovat Weedille että tämä tapettaisiin siellä, etteivät keskustan koirat välitä vaikka tämä olisikin pentu. Weed hämmästelee kuka sellaista voisi tehdä ja koirat kertovat että Gin tietysti. Weed ei voi uskoa...että hänen isänsä voisi tehdä jotain sellaista.

Kaupungin poliisiasemalla pidetään kokousta. Mies selittää kuinka 10 ihmistä on ilmoitettu kadonneeksi ja kuutta ihmistä on purrut villikoira viimeisten viiden vuoden aikana. Mies kertoo myös kuinka viime iltana yhden moottoripyöräilijän kimppuun hyökkäsi suuri koira ja kantoi tämän pois. Miesten mielestä villikoirat ovat aiheuttaneet paljon enemmän harmia kuin näiden entinen vihollinen "Red Helmet" (Akakabooto).

Daisuki kuulee kotonaan televisiosta kuinka metsästäjät on lähetetty vuorille hävittämään koirat. Hänen isänsä mielestä koirat ansaitsevat sen, sillä ovat hyökkäilleet ihmisten kimppuun. Silloin kuuluu kuinka helikopteri ja monta autoa kaahaa ohitse. Daisuki ehtii nähdä metsästäjät autoissa ja Sensein (Hidetoshin) myös. Daisuki hyppää autoon ja lähtee kaahaamaan metsästäjien perään, ajatellen kuinka Gin kerran pelasti koko paikan. Hän on valmis tekemään mitä tahansa Ginin puolesta.

Weed oli juossut pitkän matkaa, 200 kilometriä Kunimista Futago solaan yhdeksässä tunnissa ja tämän tassun olivat aivan rikki. Niinpä tämä vilvoitteli niitä hetken joessa (samaisessa joessa josta legendaariset sotilaat joivat vettä aikoinaan ja valmitautuessaan taisteluun Akakabootoa vastaan). Kun Weed vihdoin päättää jatkaa matkaa, oikaisee tämä tien ylitse ja silloin syöksyy auto Weediä kohti. Onneksi auto kuitenkin pysähtyy juuri ajoissa ja Weed pelastuu. Autossa istuu järkyttynyt Daisuki, joka tuijottaa Weediä täynnä hämmästystä, ajatellen voisiko Weed olla Ginin poika. Daisuki ryntää pois autosta ja lähtee juosten Weediä kohti. "Älä mene!" huutaa Daisuki. Mutta mitä muutakaan voi villikoiralta odottaa, ja Weed säntää ylös vuoren rinnettä. Daisuki huutaa Weedin perään että, jos pentu siihen suuntaan juoksee tämä tulee tapetuksi. ´Vanha mies Takeda, älä ajattelekaan pikkusen ottamista pois taivaaseen, jonne sinõ kuulut´, ajattelee Daisuki ja lähtee kiipeämään vuoren rinnettä, Weedin perään.

Kagetora joukkoineen etsii Weediä, kun he yllättäin kohtaavat Kenin lauman. GB haluaa kysyä Kagetoralta Weedistä ja Kagetora kertoo mitä tapahtui ja että Weed lähti etsimään isäänsä. Koirat ovat järkyttyneitä tajutessaan Weedin olevan Ginin (hopeanuolen) poika. Kenin mitta alkaa olemaan kuitenkin täysi keskuksen jättynyttä Kagetoraa...ja heidän välilleen puhkeaa taistelu. GB yrittää huutaa heille järkeä, mutta Kagetora viiltää Keniä rinnasta ja saa koko Kenin lauman kimppuunsa....kunnes..... Yhtäkkiä Futago solasta kuuluu laukauksia ja suuri joukko koiria ryntää heidän ohitseen...huutaen jälkeensä että ihmisiä on tunkeutunut heidän aluelleen, kiväärien kanssa. GB huolestuu Weedistä.

Tällä välin metsästäjät pitävät yhteyttä toisiinsa radiopuhelimitse ja kertovat noin 10 koiran joukon suunnistavan Sensein (Hidetoshin) suuntaan. Sensei sopii muiden kanssa koirat ajattavaksi Akasawa laaksoon ja siellä ammuttaviksi. Metsästäjät valmistautuvat asemiinsa ja Sensei katsoo kiikareilla lähestyvää koiralaumaa...kärjessä hän uskoo olevan Ginin ja tämän takana seuraavan Johnin...tällä kertaa hän ei aio epäonnistua. Koiralauma kulkee pitkin vuorenrinnettä, eivätkä ne haista metsästäjiä ylhäällä kalliolla tuulen suunnan vuoksi. Silloin johtokoira huomaa pienen hahmon lähestyvän heitä. Se on Weed, joka huutaa isäänsä ja kertoo tälle odottaneensa kauan tämän näkemistä.


Villikoirat vain tuijottavat kylmästi hetken ja ryntäävät sitten taas pakoon... ylös rinnettä pitkin. Weed rynnistää koirien perään, huutaen tahtovansa tulla isänsä mukaan. Lauma juoksee yhä ylemmäs...kunnes nopeasti tuuli tekee käännöksen ja ne haistavat metsästäjät vuorenrinteen päällä. Luodit sinkoilevat ja koirat yrittävät tehdä väistöliikkeitä. Yksi toisensa jälkeen ne kuitenkin saavat luodin tai useamman nahkaansa. Viimeisenä koirista jäljellä on "Gin"...joka tekee kaikkensa päästäkseen kivien taakse turvaan. Senseillä on kuitenkin koira tähtäimessä ja juuri kun tämä on pääsemässä turvallisesti kiviryökkiön taakse, ampuu Sensei. Luoti pamahtaa koiran pään läpi ja tämä tippuu kuolleena maahan. Silloin Weed ryntää raivoa täynnä ja isäänsä huutaen aukiolle. Yksi metsästäjistä salaman nopeasti kohottaa aseensa ja ampuu. Sensei huitaisee asetta kädellään ja yrittää estää tämän, sillä kyseessä on vasta pentu. Mutta on liian myöhäistä...luodit kimpoilevat Weediin ja tämä tippuu alas rinnettä.

Ken,Kagetora,GB ja muut jäljittävät koiria, jotka juoksivat heidän ohitseen ja aina silloin tällöin löytävät kuolleen koiran. Yksi laumalaisista löytää jälleen uuden ruumiin ja ajattelee sen aluksi olevan Shiba Inu...mutta sanookin nopeasti sen olevan vasta pentu. GB ryntää paikalle ja kaikkien kauhuksi pitkän ruohon seassa makaa Weed. Ken alkaa taas syyttämään Kagetoraa, koska tämä puri ihmistä ensimmäisenä...mutta Kagetora kieltää ettei yksi purema saa tällaista aikaan. Silloin GB huutaa Weedin olevan elossa. Weed hitaasti raottaa silmiään ja tajutessaan kuka tämän edessä seisoo, hyökkää Kenin kimppuun. GB yrittää selittää Weedille (joka ei kuule mitään) että Ken on heidän puolellaan ja vihdoin Weed kuulee mainittavan GB:n nimen ja päästää irti. Weed kertoo GB:lle tavanneensa isänsä ja että metsästäjät tappoivat hänet...yhdessõ muiden koirien kanssa. Kaikki ovat kuolleet. Ken sanoo että hänen on otettava selvää onko tämä totta ja rohkaisee muita seuraamaan häntä Futago solaan, ilmoittaen toimivansa nyt johtajana. Weed sanoo lähtevänsä mukaan, vaikka GB huolestuukin hänen tilastaan.Koirat matkaavat jonkin aikaa, kunnes saapuvat suuren kiviröykkiön luokse. Ken selittää sen olevan Gajyo ja kuinka tuhannet koirat uhrasivat henkensä voittaakseen sen omakseen. Koirat jähmettyvät näyn eteen... selittäen kuinka voivat vieläkin tuntea sen auran. Silloin kivirykelmästä alkaa kuulumaan outoa kolinaa. Ja koirat tajuavat jonkin olevan yhä siellä Weed säntää kohti Gajyota, huolimatta muiden varoituksista ja sooloilee sisällä pimeässä. Kunnes äkisti kompastuu ja lentää alas pientä kuilua. Alhaalla häntä kohtaa hirvittävä näky....pitkin luolaa on ihmisen luita,,,ja jokin suuri, tumma hahmo kaluaa parhaillaan pimeässä nurkassa tuoretta ihmisen ruumista.

~~Volume 2 loppu~~